Presa, a doua putere in stat

Banuiesc ca stiti deja celebrul caz cu tricolorul multicolor de la Alba Iulia. A fost mediatizat, defapt foarte mediatizat (Hava, cate un six pack de Jidvei la fiecare televiziune, ziar, blog, fituica, revista care se ocupat de treaba asta si ti-a facut tie reclama, fie ea si negativa, tot reclama e) cazul asa ca nu mai are rost sa mai intru in detalii. E vorba despre acel draptel, culmea, al Romaniei, care se arboreaza in fiecare an cu ocazia marii imbulzeli de la noi din minunatul oras care coincide cu Ziua Nationala a statului numic generic „Romania”, tara tuturor posibilitatiilor (cine v-a mintit ca S.U.A. e statul categorisit astfel e un dobitoc, nu-l credeti!).

Si in acest an, dupa cum e obiceiul, s-au urcat niste unii sus si au pravalit peste fatada clopotnitei catedralei un „mash” (ca am inteles ca asa se numeste) cu logo-ul turistic al orasului, cu un slogan destul de penibil dupa parerea mea si cu niste culori (vreo 6 la numar) care vroiau sa simbolizese tricolorul national.
Ei bine, presa, acest caine de paza al democratiei, acest pilon al libertatiilor de orice fel, acest critic al puterii (ceea ce e bine pentru ca dupa parerea mea asta trebuie sa faca presa in orice stat, nu sa pupe in fund puterea pe bani publici cum se intampla cu unele publicatii/televiziuni de la noi), acest negru pe alb al hartiei, acest bau-bau al nedreptatiilor, acest cacat pe bat sau alte prostii prin care se indentifica, s-a autosesizat si a luat atitudine la prostia pe care a facut-o un primar pedelist, care a crezut el ca face o mare duda si invoveaza pe dracu’ ghem. N-a fost asa. Ca urmare, ieri, pe o ploaie mocaneasca, baietii l-au dat jos, probabil satui de atata publicitate moca. Eu l-as fi lasat doar pe considerentu’ asta: sa vina ma lumea sa vada ce-a facut ala, cum a arborat el un steag pe fatada clopotnitei in 6 culori. Era una dintre cele 7 minuni ale Romaniei si pe cuvant daca va mint, satenii ar fi dat buluc sa vada treaba asta, nu ca n-ar fi plin de ei pe 1.

Nu zic ca e bine ce-a facut grizonatu’ de la conducere, nu zic ca e rau, eu doar remarc. Oricum, cica treaba era cu putin iz penal, asa, sa avem scenariu complet, ma-ntelegi?
Din a patra putere in stat constat ca presa devine din ce in ce mai mult a doua putere in stat, a treia putere in stat si probabil din inertie se opreste unde teoretic ii e locul, pe locul patru in ierarhie. O fi bine, o fi rau, nu stiu, ramane de vazut. Tind sa cred ca e de bine.
Au aparut si explicatiile si e frumos sa vedem si ce zice partea adversa. Au mai scris o gramada de oameni despre treaba asta, nu are rost sa-i mai insir aici…

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. ei, după cum ai remarcat şi tu, publicitatea e publicitate, fie ea negativă sau pozitivă. a curs multă cerneală despre acel mash şi multe articole atât în print cât şi în on-line. inclusiv acesta, al tău.

    P.S. revendici şi tu un six pack de Jidvei de la Hava pentru acest articol ? 🙂

  2. Normal. Si daca n-are 2, unu si pentru tine, il impartim pe al meu, ca sigur jumatate e mai mult ca suficient pentru un REHAB. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: